Kjempegod leverpostei

20151201_144357-2_resizedDet hender jeg eksperimenterer med ulike oppskrifter og da jeg kom over rimelig ribbe har jeg i år brukt dette i leverposteien…og resultatet ble kjempegodt!

INGREDIENSER:

1 kg svinelever

500 gram ribbe

3 dl hvetemel

1 dl smeltet smør

1 liten finhakket løk

1 liter H-melk

10 ts salt

4 ts pepper

4 ts allehånde

2 egg

6-12 ansjosfilet

FREMGANGSMÅTE:

Rens leveren (ta bort den grålige hinnen, dette gjøres enklest når leveren er halvfrossen). Legg leveren i kaldt vann og la den ligge noen timer, helst til dagen etter.

Skjær svoren av ribben og skjær den og leveren i mindre biter. Kjør ribbekjøttet, leveren og løken sammen med salt igjennom kvernen to- tre  ganger slik at konsistensen blir finere.

Tilsett de andre ingrediensene og bland godt sammen.

Has i godt smurt brødform og steikes i vannbad i ovn ved cirka 200 grader celsius, rundt 60 minutter. Bruk kakenål for å sjekke om posteien er ferdig.

  • Vannbad: Sett brødformen i en skuffeform i ovnen og fyll opp skuffeformen med vann. Vannet skal stå cirka halvt opp på brødformen.

Når leverposteien er ferdig stekt må den avkjøles før man begynner å skjære i den.

Del opp i passende porsjoner og pakk inn i egnet emballasje (matpapir og plastpose, eller aluminiumfolie).

Leverpostei kan fryses.

Dersom leverposteien ikke er salt nok kan man kverne litt havsalt over ved servering.

Jeg lager alltid en stor porsjon slik at jeg kan gi bort i gave til andre som er like glad i hjemmelaget leverpostei som jeg er.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s