Verdens beste mørlefse

20151204_154540_resizedMørlefse er kjempegodt og mange baker den gjennom hele året, men den er i alle fall et «must» til julens kaffebord.

Mørlefser stekes i vanlig stekeovn.

Oppskriften jeg foretrekker å bruke er Mørlefser fra Senja og det er også den jeg har brukt på årets julelefser.

INGREDIENSER (6 lefser):

500 gram hvetemel

2 ts hornsalt

50 gram farin

1/2 dl sirup

2 dl rømme

2 dl kulturmelk eller kefirmelk

FREMGANGSMÅTE: Visp sammen rømme, melk, farin og sirup. Ha i mel og hornsalt. Rør sammen med lette bevegelser, deigen skal ikke bli overarbeidet.

Sett deigen kaldt i minimum en time, gjerne natten over, før den deles i emner og kjevles ut til ca. 25 -30 cm i diameter, alt etter hvor tykk man liker å ha lefsene. De hever når man steker de så gjerne stek en «prøvelefse» først slik at du har et utgangspunkt på hvordan du ønsker å ha dine lefser.

Mørlefsen steikes på bakepapirkledt stekebrett, ca. 5 minutter på 230 grader celsius.

Lag fyllet av margarin (smør om det foretrekkes), sukker og kanel. Cirka halvt om halvt av sukker og smør, det skal være slik at fyllet kan smøres. Smak til med kanel.

 

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s