Deilig krydderbrød

Brød med nydelig krydder setter en ekstra god spiss på måltidet og passer til det meste av pålegg. Noen ganger smaker krydderbrødet så godt at man ikke vil ha annet enn litt smør på.

Jeg liker å bruke en krydderblanding jeg kjøper fra Vardnes urtegård. Dette brødkrydderet er akkurat passe balansert og smaken er veldig god både til kjøtt – og ostepålegg. 20151218_222501_resized

BRØD MED KRYDDER

INGREDIENSER (2 brød):

50 gram gjær

7,5 dl lunkent vann

1 dl olivenolje

8-10 dl hvetemel

3 dl sammalt hvete fin

2-3 toppede ss brødkrydder 20151218_174953_resized

FREMGANGSMÅTE:

Kjør gjær og litt av det lunkne vannet i kjøkkenmaskin. Tilsett de øvrige ingrediensene, litt av gangen. Ha i nok hvetemel til at deigen henger godt sammen og kjør i maskinen 5-10 minutter til den blir glatt og smidig.

Sett til heving på et lunt sted. Deigen skal heve til dobbel størrelse, det tar cirka 1 time.

Ha deigen på bakebord og del den i to like store emner. Bak til brød som has i godt smurte brødformer, 1,5 liter.20151212_163538_resized

Heves i 30 minutter og steikes i forvarmet ovn, 200 grader celsius i cirka 50 minutter. Brødene skal være gyldenbrun på farge og skal lyde hult når man knakker forsiktig på de.

Tas ut av formene og avkjøles på rist.

Brødene smaker nydelig fersk med bare smør.

Bare prøv! 🙂

Har man ikke ferdig blandet brødkrydder kan man lage seg. Bland sammen rosmarin, fennikel, dill, eller hvilke urter du liker).

Vel bekomme!20151218_222606_resized20151218_222501_resized

 

 

Advertisements

2 responses to “Deilig krydderbrød

  1. Hei!

    Tenkte å lage blodpølsa di, men ser at du ikke har svart på kommentaren om hvor mye et tefat er. Det finnes ingen opplysninger om det på nettet, så betegnelsen brukes tydeligvis ikke ofte. Legger inn kommentaren her, større sjanse for at du svarer på kommentarer i et nyere innlegg, kanskje?

    På forhånd takk for svar.

    Lik

    • Hei hei! 🙂
      Har ikke sett dette spørsmålet før nå og tenker det er synd hvis du ikke har fått lagd blodpølse ennå.
      Før i tia var det jo ofte slik at det ble brukt mål som vi ikke er vant til i dag, så skjønner at måleenheten «tefat» ikke var enkel å finne svar på 😀 I denne oppskrifta er det ikke så nøye om det blir noen gram mindre eller mere, men jeg har målt meg fram til at et «tefat» tilsvarer cirka 2 dl. Skal også legge det inn i oppskrifta slik at også andre kan få del i dette 🙂
      Tusen takk for at du spurte om dette!

      Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s