Eplekake med gresskarkjerner

20160920_190206

En god ting kan man aldri få nok av! Og som jeg har nevnt før er eplekake er en av mine favoritter, og jeg blir nok aldri lei av å prøve nye oppskrifter. Jeg har selvfølgelig noen favorittoppskrifter som har fulgt meg gjennom mange år, men det kommer stadig flere til på den listen.

Ingredienser:

6 egg

2 dl sukker

3,5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

4-5 store epler

Gresskarkjerner

Sukker til å koke epler og til å strø over kaka

26 cm kakeform

Fremgangsmåte:

Skjær eplene i mindre biter og kok de noen minutter i litt vann og sukker, til de er mør. Tøm av vannet og avkjøl.

20160920_110028

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Rør forsiktig inn siktet mel og bakepulver.

Vend eplene inn i røra.

Ha røra i smurt form og strø sukker over. Fordel et rikelig lag med gresskarkjerner på toppen av røra.

Steik kaka i forvarmet ovn på 160 grader, ca. 45 minutter. Bruk kakenål for å sjekke om den er ferdig.

Serveres lunken sammen med pisket krem eller is.

God fornøyelse!

 

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s